جشنواره مردمی فیلم عمار چرا و چگونه شکل گرفت؟
کلید برگزاری جشنواره مردمی فیلم عمار اولین بار بعد از فتنه 88 زده شد، زمانی که جمعی از جوانان و فیلمسازان متعهد کشور آثاری را درباره فتنه تولید کرده بودند اما این آثار نه تنها حمایت نشد بلکه رسانه ملی و نهادهای مرتبط قدمی برای نمایش و دیده شدن این آثار بر نداشتند. این اتفاق باعث شکلگیری ایده برگزاری یک جشنواره مردمی برای دیده شدن این آثار شد. نام این جشنواره ـ که مبدأ شکل گیری و روشهای نوین و متفاوتی در مقایسه با جشنوارههای رایج دیگر داشت ـ به نام پرچمدار روشنگری و تبیین حقطلبانه در صدر اسلام، حضرت عمار یاسر مزیّن گشته و «جشنواره مردمی فیلم عمار» نام گرفت.
متأسفانه امروز جریان راهبرد «تهدیدمحور» به یکی از چالشهای اصلی فرهنگ در جمهوری اسلامی تبدیل شده است؛ یعنی فعالان و مدیران فرهنگی به جای «فرصت محور» بودن، «تحدید محور» شدهاند، با این که مدعی هستند میخواهند انقلاب را محافظت کنند ولی ناخواسته دارند به دست خودشان روز به روز جبهه فرهنگی انقلاب را تضعیف و بیبنیه میکنند. حال اینکه «فرصت محوری» که راهبرد اصلی جشنواره مردمی فیلم عمار است، با آسیبشناسی راهبردهای غلط گذشته، با نگاه کاماً واقع بینانه به ظرفیتها و امکانات و فرصتهای در دسترس شکل گرفته است. یعنی در کنار آن حرکتهای سلبی و نکن و نخواه و نبین، پرچم اصلی آنها این است که بخواه و ببین و به دیگران هم نشان بده.
۱
اولین گام در «راهبرد فرصت محوری» راهاندازی نهضت توزیع محتوا است. یعنی این محتوا را به دیگران نیز نشان بده. محتوایی وجود دارد که دیده نمیشود، جدی گرفته نمیشود، به مخاطب بالقوه خودش نمیرسد؛ به همت شما و با تلاش، انگیزه و ابتکارات شما این اتفاق افتاده و خواهد افتاد. این اتفاق از سوی کسانی هم صورت گرفت که نه ادعایی داشتند و نه امکانات آن چنانی. حرکت شما در مقایسه با بسیاری از دستگاهها و ستادها و مدیریتهایی که صدها بلکه هزار برابر شما امکانات داشتند،در حد خودش موفق شد.
۲
۳۰۰۰۴۵۵۰
AmmarFilmFest@gmail.com
۰۲۱۴۲۷۹۵۰۰۰
تهران ، بلوار کشاورز ، خیابان ۱۶ آذر ، روبروی خیابان پورسینا ، پلاک ۶۰ ، کدپستی : ۱۴۱۷۹۷۳۶۵۱